
Elemento
Mad over bål – med Michelin anbefaling?
Efter at have været i vinskole og lært nyt om portvin, valgte vi at slentre en tur ned til vandet på Gaia-siden.
Lige en lille indskudt forklaring: Tænk på Porto som med Aalborg. Når folk uden for Aalborg snakker om Aalborg, så er det alt omkring fjorden. Men det er lidt fornærmende for folk fra Nørresundby. Det er det samme i Porto. Porto er faktisk kun den nordlige side, Vila Nova de Gaia (med alle portvinskældrene) er den sydlige – men hele kommunen hedder Porto. Men folk, der bor i Gaia bor seriøst ikke i Porto…
Nå, tilbage til gåturen – jeg har længe haft lyst til at prøve den fine kabelbane fra havnen i Gaia op til toppen af Dom Luís I-broen. Så det gjorde vi.






Bagefter gik vi over broen, den øverste del er for metroen (letbanen) og for cyklister og fodgængere. Den nederste for biler – men den er lige nu lukket for renovation. Vi gik lidt rundt på må og få, mens vi ventede på at restauranterne åbnede.



Det gør de jo først tidligst kl 19. Martin havde en restaurant han gerne ville prøve, men den var lukket pga. et Covid-udbrud blandt personalet. Vi gik derfor lidt videre, og standsede foran Elemento for at læse deres menu-kort. Og så huskede jeg at have læst om en restaurant, der lavede mad over bål – eller i hvert fald over ild med brænde inde i restauranten. Og da så en tjener gav sig tid til at komme ud for at snakke med os, fortælle om konceptet, ideerne og kokkene – valgte vi at gå tilbage efter kl 19, de havde heldigvis lige et bord vi kunne få i max. 2 timer (nogen gange kan man være heldig). Selv om vi ikke lige havde tænkt, at det skulle være en aften med en ny gourmet-oplevelse. Men det blev det.
Vi fik en 7-retters menu, med vinmenu. Små lækre, velsmagende retter med spændende lokale vine. God stemning, søde og vidende tjenere – og selvfølgelig i det bedste selskab. Og da jeg kom hjem lugtede mit hår af røg fra bål. En helt igennem skøn dag.




