In Diferente
Restuarant – anbefaling Vi bor i Matosinhos. Kendt i hele Porto for sine mange fiskerestauranter. Vi har havnen, og fiskemarkedet lige i baghaven – og går man få skridt fra vores bygning finder man den ene restaurant efter den anden. Faktisk har jeg læst mig til at Matosinhos skulle have 600 restauranter – altså på…
Elemento
Mad over bål – med Michelin anbefaling? Efter at have været i vinskole og lært nyt om portvin, valgte vi at slentre en tur ned til vandet på Gaia-siden. Lige en lille indskudt forklaring: Tænk på Porto som med Aalborg. Når folk uden for Aalborg snakker om Aalborg, så er det alt omkring fjorden. Men…
WOW
World of Wine DEMYSTIFYING PORT WINE Så blev det igen tid til at prøve at lære mere om portvin. Denne gang havde jeg fundet en workshop, på det nye og fine museums- og oplevelses område i Gaia, der er det område, hvor alle Portvinskældrene er. Så vi brugte en lørdag eftermiddag i vinskole. Vi startede…
Godt Nytår
Sådan – lidt forsinket – vil jeg gerne ønske jer godt nytår. Jeg håber I alle er kommet godt ind i 2022 og at der stadig er nogle få af jer, der ikke er blevet smittet med Omnikron. Vi er heldigvis gået fri, på trods af ture gennem lufthavne og ombord på fly til og…
Graham’s Port
Besøg – rundvisning og portvinssmagning på Graham’s 1890 Lodge Restaurant Vinum at Graham’s Onsdag den 8. december var en helligdag her i Portugal. Så Martin havde fri, så vi besluttede at få noget ud af dagen. Vi havde på forhånd booket en tid til en rundvisning (på engelsk), så da vi ankom til vinkælderen havde…
COVID-19 i Portugal
Vi har endnu ikke haft mundbindet pakket helt væk her. Vi var bare vældig glade, da det i oktober ikke mere var et krav at have dem på udendørs. Nu er der så også kommet nye stramninger her. Da vi var i Danmark i sidste måned, besluttede vi os for, at det nok var bedst…
Hvad får du tiden til at gå med?
Keder du dig ikke? Jeg tror ikke jeg er så god til at kede mig, eller føle mig ensom. Og det er nok meget godt, med det liv vi har valgt. Jeg bliver ikke så nemt restløs eller føler mig overflødig. Jeg kan faktisk godt lide roen og tiden for mig selv. Martin tager ofte…
Portvin
Hvordan lærer man egentlig at kunne lide det? Da vi valgte at sige ja til at flytte til Porto, var en af mine første tanker: Så skal jeg vel lære at drikke portvin? Normalt i et nyt land, vil jeg gerne lære så meget så muligt om historie, kultur, vaner – og smage. Der er…
Et nyt hjem
Meget tidligt om morgenen, lørdag den 18. september 2021, stod vi så i Billund lufthavn. Med 3 store kufferter – og 4 brandalarmer i håndbagagen (som ikke var blevet pakket med flyttelæsset). Det er altid en mærkelig følelse at “emigrere”, altså at sætte sig på en flyver og vide at nu er vi “skrevet ud…
Nedpakning – og afsted
Uge 37 Py ha. Det var en travl tid, de sidste uger op til den store pakke dag. Den 31. august havde jeg sidste arbejdsdag på Elsted skole. 3 år med søde og sjove børn, gode faglige snakke og udvikling, dejlige kollegaer. Jeg har fået plads og rum til at prøve nyt og gøre en…